Birleşmiş Milletler Afganistan’ı Yenilemek İçin Blockchain Teknolojisini Kullanacak
Birleşmiş Milletler, Afganistan için yeniden geliştirme programında Blockchain teknolojisini kullanacak. Karar, çeşitli iyileştirme alanlarında çok gerekli şeffaflığı getirmeye karar verdi. Günümüzün ademi merkeziyetçi teknolojisinin kullanımı, Afganistan’ın yıllarca süren savaşıyla tamamen yıkılan kentsel alanlarını yenilemeye odaklanan BM’nin “Herkes için Şehir” programına girmektedir.
Blockchain teknolojisinin kullanımı öncelikle, her ikisi de günümüz teknolojisinin sunacağı doğru veri güvenilirliği ve şeffaflık gerektiren arazi kayıtlarının yönetimine odaklanacaktır.
Birleşmiş Milletler hakkında, yeniden geliştirme programı için blok zinciri benimsemek isteyen haberleri, ilk önce Sociable adlı yeni yayında ortaya çıktı. Afganistan’daki Birleşmiş Milletler İletişim ve Teknoloji Ofisi (UN-OICT), yerli hükümetin arazi kayıtlarını şeffaf bir şekilde takip etmesine yardımcı olmak için teknolojinin kullanımını yönetmekten sorumlu olacak.
Devam eden iyileştirme projesinin sözcüsü olan BM Genel Sekreteri Stephane Dujarric, Birleşmiş Milletler’in BM-Habitat adlı kentsel gelişim yardımcısının, “tüm kent programlarının bir parçası olarak” Afgan hükümetiyle koordineli olarak çalışacağını belirtti.
Sözcü ayrıca projenin yaklaşımını detaylandırdı ve bölgede başarılı ve barışçıl rehabilitasyon için gerekli üç önemli hususdan bahsetti. Bu üç kilit alan etkili arazi yönetimi, stratejik kentsel planlama ve gelişmiş belediye finansmanı ve yönetişimi içerir.
Yönetişim için Blockchain
Kripto alanının birçok eleştirmeni olmasına rağmen, hemen hemen herkes kripto-ayetin ötesinde blok zincir teknolojisinin potansiyeline inanıyor. Ve önemli kullanım durumlarından biri yönetişimin kendisinde uygulanacaktır. Kalkınma programındaki Birleşmiş Milletler, devam eden hükümet anlaşmalarında şeffaflığı arttırmak için teknolojiyi kullanarak daha sonra yönetişimdeki insanların güvenini artıracağını gösteriyor.
Dujarric, blockchain’in sadece yenileme sürecini hızlı bir şekilde hızlandırmak için değil, aynı zamanda teknolojinin temel bileşenlerde anahtar araç olarak nasıl hizmet ettiğini de belirtti. Dedi ki
“Blockchain çözümü, bu temel bileşenlerin dağıtımında kilit bir araç olarak hizmet edecektir.”
Blockchain teknolojisinin savaşın yıktığı Afganistan’ı rehabilite etmede kullanılması, UN-OITC ile UN-Habitat arasında imzalanan Mutabakat Muhtırası’nın bir parçasıdır. Memorandum’un imzalanmasının arkasındaki amaç, gelişmekte olan ülkelerin günümüz teknolojisini en iyi şekilde kullanabilmeleri için bu ülkelere yardım etmek ve kalkınma süreçlerini hızlandırmalarına yardımcı olmak. MoU kentsel tasarım ve planlama için günümüz teknolojisinin kullanımını görüyor ve şu anda Afganistan, Srilanka, Hindistan ve Bangladeş gibi ülkeler bu MoU’nun bir parçası.
Blockchain Teknolojisi, özellikle Bitcoin oluşturmak için icat edilen yeni bir teknoloji değil, zorla dağıtılamaz bir merkezi olmayan sistem oluşturmak için Dağıtılmış Veri Sistemi ve Kriptografinin bir birleşimidir. Böylece, herhangi bir veri formuyla ilgilenen herhangi bir endüstri, iş süreçlerini yenilemek için teknolojiyi kullanabilir.
Blockchain birçok sektörde ve şimdi yönetişimde bile popüler insanlar haline geliyor ve bu da size ne kadar büyük insanların, endüstrilerin ve ülkelerin üzerinde bahis oynadığı konusunda bir fikir verebilir. En iyi bölüm şu anda teknolojinin ilk neslini görüyoruz ve ilerlemeye devam ettikçe ve yeni gelişmeler ortaya çıktıkça, hemen hemen her endüstri kendi sistemlerinde blockchain kullanacak.
Blockchain Srilankan Çiftçilerinin Kurtarılmasına Geliyor
UN-OITC ve UN-Habitat arasında imzalanan MoU, savaşın yol açtığı bir ulusun yeniden inşasına yardım ederken, Oxfam, SriLankalı çiftçilerin mali geleceğini korumak için blok zinciri temelli bir sigorta başlangıcıyla bir araya geldi. Başlangıç, blockchain tabanlı bir hava raporlama uygulaması oluşturmak için profesyonel servis sağlayıcı Anon ile birlikte çalışacak. Bu uygulama verimliliği ve doğruluğunu artıracak.
Blockchain, kripto-ayetin ötesinde vakaları artırıyor ve IBM gibi yerleşik teknoloji şirketlerinin çoğu bu alana yoğun yatırım yapıyor. Amazon gibi firmaların bile kitlelerinde birçok patenti vardır ve blockchain entegrasyonu arayan çeşitli işletmelere hizmet vermek için blockchain’i bir hizmet programı olarak başlatmayı dört gözle bekleyebilirler.