Blockchain VPN: Dağıtılmış Defter Teknolojisi ve Sanal Özel Ağ Bağlantısı mı ?
VPN şifreleme, dijital verileri şifrelemek için bir anahtar oluşturarak çalışan bir güvenlik modudur. Bu şekilde, yetkisiz taraflar verilere erişemeyeceklerdir.
VPN şifrelemesinin arkasında gerçek bir özel teknoloji yoktur-herkes kendi bilgisayarlarındaki verileri veya başkalarına gönderdikleri verileri şifreleyebilir.
Şirketler ayrıca daha gelişmiş bir VPN şifreleme formu da kullanabilir. Bu tür şifreleme yöntemi ile, insanlar ve şirketler hassas bilgileri üçüncü taraflardan koruyabilir.
Şimdi, VPN şifrelemesine bir bükülme var-bazıları BLOCKCHAİN VPN’YE dönüyor. Bu tür bir VPN sistemi, merkezi olmayan hizmet düğümlerinin bandı kullanıcılarla paylaştığı ve bu şekilde, bağlantı istemcilerinin bağlantılarıyla ilgili bir çıkış noktasına sahip olduğu bir süreçtir.
Blockchain, bu yaklaşımda, düğümleri koruyan servis sağlayıcılara jeton verilmesi ile kullanılır – Daha fazla bant genişliği paylaşır, daha fazla jeton alabilirler. Nihai beklenti, ağın bu süreç boyunca daha güvenli hale gelmesidir.
Bu tür bir yöntem umut verici bir fikir gibi görünebilir, ancak ilgili sorunların olduğu da kabul edilmelidir. Örneğin, güvenlik miktarı değişebilir ve dahası, teknoloji blockchain ile ilgili olarak denenmez ve hala geliştirilmektedir. Bu nedenle, kullanıcılar bu teknolojinin blockchain üzerinde ne kadar iyi çalıştığını anlamadan önce biraz zaman olabilir.
Bu noktada, blockchain’de VPN teknolojisi sunan servis sağlayıcılar birinci aşamada yapıyor. Bu aşamada, servis sağlayıcı düğümlerine merkezi olmayan trafik sağlanır ve düğümler daha sonra servis kullanıcılarına bant genişliği sağlamak için geçerli belirteçler verilir. Bu çok güvenli bir ağ oluşturmak için yeterli motivasyon olsa da, bu aşamada hala sorunları var.
Belirtildiği gibi, servis sağlayıcıların aynı kalite ve hizmet güvenliği yoktur. Bu, nihayetinde blockchain VPN’yi tehlikeli bir konumda kullananları koyabilir.
Birinci aşama tamamlandığında, iki ve üç aşama verilecektir. Bu işlem özellikleri, hizmet ağı yeterince önemli olana ve düğümlerin merkezi düğümlerden yardıma ihtiyacı olmayana kadar bireysel sağlayıcı düğümleri için Ademi merkeziyetçiliğe devam etti. Bunun pratikte hiç yapılmadığı göz önüne alındığında, bu aşama teorik. Böylece, bu aşamanın etkinliğini belirlemek sonuçta çok zordur.
Bu teknolojinin odağı güvenlik olmalı ve tüm ağın güvenli olacağını anlamak mümkün olsa da, yine de tek tek düğümlerin bir sorusu var. Ağdaki her düğümün nasıl güvence altına alınacağına dair bir gösterge yoktur. Güvenliği etkileyebilecek çeşitli günlüğe kaydetme ilkeleri ve prosedürleri vardır, bu da düğümlerin de odağı olmasını önemli kılar.
Son olarak, bu teknolojinin potansiyeli ve servis sağlayıcılar tarafından benimsenmesi konusunda önemli bir sınırlayıcı daha var. Günün sonunda, bir servis sağlayıcı ağın bir parçası olmadan bu teknolojiyi benimseyemez. Sağlayıcılar teknolojiyi benimsemez ve genel ethereum ağının bir parçası haline gelmezse, blockchain VPN’LER geleneksel VPN’LERDEN daha fazla değildir.
Genel olarak, blockchain Vpn’leri söz konusu olduğunda, cevaplardan daha fazla soru var.