Dünya Ekonomik Forumu, Blockchain Faydalarını Değerlendirmek İçin 6 Yollu Kılavuzunu Yayınladı
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) geçtiğimiz günlerde, blok zinciri teknolojisini ve iş dünyasında uygulamasının temel faydalarını değerlendirmek için kullanılacak yeni kılavuzları açıkladı.
Blockchain Value Framework adlı yeni belgeye göre, şirketlerin bu girişimlerin başarısını nasıl ölçmeleri gerektiği konusunda altı öneri var.
Temel olarak, kılavuza göre ilk adım, blok zincirin nasıl çalışacağı hakkında her zaman gerçekçi beklentiler oluşturmaktır. Teknolojiyi anlamak için zaman ayırmak ve üçüncüsü, stratejilerinizi blockchain ile aynı seviyeye getirmek.
Bunun dışında, şirketlerin blok zincirinin dijitalleşmenin yerine geçmediğini anlamalarını da tavsiye etmeleri önerildi. Beşinci nokta, kuruluşların blok zinciri ile ilgili stratejilerinin gelişimini görmek için “çevik bir yaklaşım” tutmaları gerektiğidir.
Son olarak, son nokta, teknolojinin ademi merkeziyetçi doğasının, en iyi tecrit edilip bölündüklerinde süreçleri alabilecek ve bir bütün olarak bir şeye dönüştürebilecekleri bir araç olarak kullanılmasıdır.
Bu nedenle, ana yönleri bir derde deva gibi davranmak yerine blok zinciri anlamaktır. Özel kullanımları olduğunu anlamak ve şirketinizin stratejisine entegre etmek.
Örgütün açıklamasına göre, Blockchain Değer Çerçevesi, şirketin Hype’ın Ötesinde Blockchain adı verilen en son parçasını takip ediyor. Bu son parça geçen yıl piyasaya sürüldü ve Accenture ile birlikte tasarlandı.
Forumun şu anki başkanı Sheila Warren, son raporun blockchain teknolojisinin konuşlandırılmasının nihai bir amaç olmadığı konusunda daha fazla odaklandığını doğruladı. Aslında, şirketin teknolojiyi kullanmak için iyi bir fikir olması için bir şekilde şirkete yardım etmesi gerekiyordu.
Ona göre, bu yeni belgenin, insanların işlerini geliştirmek için teknolojiyi nasıl kullanabilecekleri ve bazı sorunların doğru çözüm olup olmadığına karar vermeleri konusunda bir rehberlik sağlama hedefi var.
Yeni belgenin, teknolojiyi kullanmanın en iyi yollarını belirlemek amacıyla küresel bir anket sırasında 79 farklı blokajı değerlendirdiğini onayladı. Çalışmada 13 sektörden 550 insan anketi yaptı. Bu insanların% 51’i, ana zinciri kullanmama korkusunun, yeni ürünler yaratmayı özlediklerini söyledi.
Sadece% 23’ü hız ve verimlilikten daha fazla endişe duyuyordu ve toplam% 15’i maliyetten tasarruf etmenin yollarını kaybetmekten endişe ediyordu.
Çalışmadan açıkça görülebilen en önemli avantajlardan biri, çoğu insanın, zincirin nasıl tamamen izlenebilir olduğu ve verilerin daha kolay tutulmasıyla ilgilenmesiydi.
Raporda, çoğu şirketin, teknolojiyi kullanarak mutlaka yeni ürünler üretmek yerine, ürün ve süreçleri geliştirmekle ilgilendiği, ancak bu kaygı da var olduğu fark edildi.