Dünyanın En Büyük Bankaları Blockchain Kripto Para Birimi Oluşturuyor

04.06.2019
117
A+
A-
Dünyanın En Büyük Bankaları Blockchain Kripto Para Birimi Oluşturuyor

Dünyanın en büyük bankalarından bazıları, blockchain bazlı bir kripto para birimi oluşturmak için Londra’daki bir finans firması ile ortaklık kurdu. Japonya, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nden bankalar, sınır ötesi ödemeleri daha verimli hale getiren bir yardımcı ödeme parası veya USC çıkarmayı planlıyor.

Bankalar, Londra’nın Fnality International ile işbirliği yaptı. Şirket UBS ve Credit Suisse ile birlikte Barclays of Europe, ABD merkezli State Street, Japonya’nın MUFT Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corp da dahil olmak üzere dünya çapındaki 14 bankanın finansmanından 63,1 milyon dolar aldı. Her bir Japon bankasının “birkaç yüz milyon yen” e katkıda bulunduğu bildirildi.

Bankalar son yıllarda blockchain bazlı uluslararası ödeme çözümleriyle daha fazla ilgilenmeye başladı. Blockchain, sınır ötesi ödemelerin maliyetini düşürme, ücretleri düşürme, aracı mahsup etme ve hızı artırma yeteneğini kanıtlamıştır. Bankalar, dünya genelinde para birimleri arasında para transferini, burada önerilen hizmet ödeme parası gibi, geleneksel bir ödeme çözümünden ziyade, blok zinciri tabanlı bir yerleşim parası kullanarak daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirler.

Bankaların, tam da bu nedenle XRP belirtecini kullanan Ripple ve xRapid ile ortak olduklarını gördük. Finansal kurumlara sunulan Ripple’in xRapid teknolojisi, bankaların pahalı aracılara güvenmeden dünya çapında daha verimli para transferi yapmasını sağlar.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Wall Street devi JPMorgan, kendi yerleşim simgesi JPMorgan Coin’i deniyor. Bu para zaten daha az sayıda sınır ötesi işlemi kolaylaştırmak için kullanıldığı JPMorgan’ın kurumsal müşterileri arasında zaten kullanılıyor.

Bitcoin karşıtı hissiyatı için daha önce manşetlerde bulunan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, yakın tarihli bir açıklamada dijital jetonu övdü ve gelecekteki kullanımları hakkında ima etti:

“JPMorgan Coin dahili olabilir, ticari olabilir; bir gün tüketici olabilir. ”

Başka bir deyişle, JPMorgan Coin’i gelecekte kripto borsalarından satın alabilirsiniz – tıpkı bugün XRP satın alabileceğiniz gibi.

Fnality International Settlement Token Nasıl Çalışacak

Fnality International tarafından önerilen hizmet programı parası büyük olasılıkla XRP yerine JPMorgan Coin’e benzer şekilde çalışacaktır. Dahili olarak kullanılacak ve halka açık olmayacaktır.

CCN’nin bildirdiği gibi:

“Fnality, katılımcı merkez bankalarında hesaplar oluşturacak ve bu USC’leri ana para birimlerinin dijital eşdeğeri olarak çıkaracak. Bunlar daha sonra bire-bir olarak eşleştirilen para birimlerine çevrilir. ”

Başka bir deyişle, ABD Doları, örneğin EUR ve diğer ana fiat para birimleri için faydalı bir para birimi olacaktır. Bu süreç benzersiz bir çözüme dayanıyor: her ülkenin merkez bankası ile ortaklık.

Bir müşteri bir ülkeden diğerine para transfer ettiğinde dijital belirteç devreye girecektir.

Bir müşterinin Japonya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne para transfer etmek istediğini varsayalım.

Önerilen USC sistemi uyarınca, Japonya’daki bir banka, ABD’deki bir bankaya yol boyunca minimum sürtünme ile para gönderebilir. Japon bankası, belirtilen miktarda Yen’i Japonya’nın merkez bankasına devredecek, daha sonra Fnality de eşdeğer miktarda USC’yi verecek ve bunları belirtilen bir Amerikan bankasında bir hesaba yatıracak. Amerikan bankası daha sonra son müşterinin hesabına hemen eşit miktarda dolar gönderir. Uluslararası transfer daha düşük maliyet ve daha yüksek hızda tamamlanmıştır.

Blockchain bazlı çözüm çözümünün daha yüksek hızı başka bir avantaj ile birlikte geliyor: döviz kuru dalgalanmalarından etkilenme riski daha az. Döviz kurları sürekli değişiyor. Yüzde yüzlerce puanlık bir fark, 100 dolar aktarırken hiçbir şey ifade etmeyebilir, ancak 1 milyar dolar aktarırken önemli olabilir.

Genel olarak, bu sistemin günümüzün sınır ötesi ödemelerin iki taraf arasında birden fazla adım attığı, her uluslararası işlemde ücretler ve diğer masraflar eklediği sistemi büyük ölçüde iyileştirmesi beklenmektedir. Blockchain tabanlı bir USC, uluslararası transferin döviz bölümünü ortadan kaldırarak daha verimli ödemelere olanak tanıyor.

Başlangıçta, 14 banka ve Fnality, ABD, Euro, Pound, Yen ve Kanada Doları ile çalışmak üzere kamu hizmeti kurumu parasını kuracak.

İlk USC’nin 2020 yılının sonlarına kadar yayınlanması bekleniyor.

Kripto Haber