IBM, Blockchain Teknolojisini özetini çıkaracak
Blockchain Teknolojisinin Gerçek Özü Nedir?
Blockchain teknolojisi, bitcoin’in popülerlik çizelgelerini yükselttiğinden beri ilgi odağı olmuştur. Bitcoin, merkezi olmayan finansal sistem fikrini dünyaya getirirken, blockchain’in temel teknolojisi bir sonraki Sanayi devrimini getirmek için çok önemli bir araç olarak tespit ediliyor.
Herhangi bir yeni teknolojide olduğu gibi, blockchain bile son zamanlarda temelleri, iş modelleri, çeşitli kullanım durumları ve merkezi sistemlerin yaşlılık geleneğini nasıl değiştirebileceği konusunda birçok tartışma gördü.
Birçok die-hard blockchain hayranı, Bitcoin’in tek gerçek blockchain olduğuna inanırken, Diğerleri şeffaflık ve Ademi merkeziyetsizlik eksikliği nedeniyle kurumsal düzeyde blockchain’i eleştiriyor.
Blockchain taraftarlarının çoğunun Ademi merkeziyetçilikte oldukça yükseliş gösterdiğini ve bunu herhangi bir blockchain tabanlı sistemin en önemli yönü olarak gördüğünü belirtmek önemlidir.
Bitcoin ve Ethereum gibi Cryptocurrencies, blockchain teknolojisini kullanıyor ve Ademi merkeziyetçiliği korumak için kanıt-of-Work ve Proof-of-Stake gibi fikir birliğinden yararlanıyor.
Bununla birlikte, blockchain savunucuları, kurumsal düzeyde blockchain projelerinin doğrulama veya madencilik süreci için benzer bir çalışma modeli kullanamayacağını, bir ton enerji israfı anlamına geldiğini fark etmelidir.
Kripto alanında, doğrulama işlemi için çok fazla enerji yakan çalışma kanıtı gibi konsensüslerin kullanımı konusunda da çeşitli tartışmalar olmuştur. Yani, benzer bir çalışma modeli kullanan kurumsal düzeyde blockchain, zaten enerji eksikliği olan bir gezegen olduğumuz için pratik olmayacaktır.
Blockchain’in Güvercin Deliği Tanımını Geçmeliyiz
Blockchain, dağıtılmış defter teknolojisinin yanı sıra Ademi merkeziyetçilik ile eşanlamlı hale geldi ve insanlar genellikle birbirini karıştırıyor. Bununla birlikte, blockchain teriminin sadece Bitcoin’in icadından sonra ortaya çıktığını belirtmek önemlidir.
Bitcoin’in sözde anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto, çeşitli konuşma forumlarında aynı anda blok ve zincir terimini kullandı ve daha sonra Bitcoin I’in veritabanını ele almak için kullanıldı.e ” Bitcoin Blockchain.”
Ademi merkeziyetçilik, merkezi bir kontrolden ziyade paylaşılan kontrolü vaat ettiği için blockchain’in yönlerinden biridir. Özellikle kurumsal dünya için blockchain teknolojisi üzerinde çalışan IBM gibi birçok mühendis ve kuruluş, kendileri için iki yol gösterici ilke olarak şeffaflık ve güvenlik sağlamıştır.
IBM’in açık kaynak projelerinin Teknik Direktörü Christoper Ferris, blockchain tech’in gerçek öneminin şeffaflık ve açık kaynağın temel prensiplerinde yattığına inanıyor. Açıklıyor.
Kurşun geçirmez koruma ile birden fazla ağ katılımcıları arasında “bu ilkeleri teknolojinin kendisi gibi platformumuza temel olarak inanıyorum ki: ortak standartlar ve birlikte çalışabilirlik üzerine kurulu açık kaynak geliştirme; dağıtılmış ve şeffaf yönetim; ve izin erişim.”
Ferris, IBM’in tescilli bir platform oluşturmak yerine, en hızlı büyüyen açık kaynak projelerinden biri olan Hyperledger’in oluşturulmasına yardımcı olduğunu açıklamaya devam etti. IBM, projenin kurumsal sınıf blockchain platformunu oluşturmak için yararlı olacak bir kod geliştirmesine yardımcı olmaya devam etti:
Hyperledger Fabric. Hyperledger zaten 260 üyeli tekneler ve çok sayıda kurumsal blockchain ve dağıtılmış ledger teknolojilerini kapsayan çok projeli, çok paydaşlı bir çaba haline gelmek için zamanla büyümüştür.
Teknik Tanımın Ötesinde Blockchain’in Gerçek Özü Nedir
Blockchain sadece Ademi merkeziyetçilik ve güç dağılımı ile ilgili değil, Çeşitli teknolojilerin, fikirlerin ve düşünce süreçlerinin bir birleşimidir. Bitcoin yaratıcısı Satoshi yeni bir teknoloji icat etmedi, ancak kriptografi ve dağıtılmış kamu Defteri gibi mevcut olanları kullandı. Ana fikir, herhangi bir kuruluş tarafından kontrol edilmeyen bir sistem yaratmaktı, ancak akranlar birbirlerine yardım etmek ve geleneksel bir merkezi sisteme bağımlılığı sona erdirmek için senkronize çalışıyorlardı.
Blockchain teknolojisi, makine, matematik ve veritabanının belirli bir birey veya kuruluştan ziyade krallar olduğu güvensiz sistem fikrini getirdi. Yani, eğer gerçekten blockchain’i tanımlamamız gerekiyorsa, kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini başka bir şeyden önce koyan şeffaf bir sistem olduğunu söyleyebiliriz.