İran Çinli Bitcoin Madencilerin Yeni Mekanı Olma Yolunda

27.01.2019
49
A+
A-
İran Çinli Bitcoin Madencilerin Yeni Mekanı Olma Yolunda

Ayı Piyasasının bitmemesi ve hala bitcoinin değerinin düşük seviyede olması,Dünya’da bir bitcoin madencileri kapanma ve bırakma noktasına gelmişken,İran da dikkat çekici gelişmeler yaşanmaya başladı.

Düşen kripto fiyatlarının ortasında, madenciler maliyetleri düşürmenin yollarını aramakla oldukça meşguldü. Hatta bazıları kar marjlarını artırabilecekleri başka yerler ararken pes etmişlerdir. Çin’deki madencilerin bulduğu yerlerden biri birkaç kaşını kaldırabilir.

İran’daki Çinli Madenciler

Orta Doğu’daki bir millet olan İran, Çin’den kripto madencileri için biraz para kazanmaya çalışan yeni bir yuva haline geliyor. Ülkedeki düşük elektrik maliyetinin getirdiği madenciler, sürünerek ortada bulunan en büyük güç ihracatçısına hareket ediyorlar.

Yakın tarihli bir raporda, Mart 2013’ten itibaren Mach 2018’e kadar geçen beş yılda İran’ın komşularına yaklaşık 43 milyar kWh enerji ihraç ettiği belirtildi. Bu ihracattan 4,1 milyar dolar gelir elde etti.

Bununla birlikte, İranlı elektrik üreticileri, Ulusal Şebeke’de olduğu gibi güç için kararlı alıcılara sahip değillerdir. Küçük bitkilerin çoğu zaman zaman hayatta kalma krizi ile karşı karşıya kalmaktadır. Sonuç olarak, gücü çok düşük bir fiyattan satmak zorunda kalıyorlar.


Çin’in İran’da Karşılaştığı Sorunlar

Düşük güç fiyatlarına rağmen, Çinli madenciler, madencilik kulelerini İran’a götürmekle ilgili sorunlarla karşı karşıya. Asıl mesele, İran’daki gümrüklerin madencilik tesislerine kuşkuyla bakması ve madencilerin zaman zaman geri çevrilmesi.

Bu, birçok madencinin ekipmanını deniz yoluyla taşımayı tercih etmesine neden oldu. Çin limanlarından İran’a kadar yaklaşık 20 gün sürer. İlk olarak, ekipman Dubai’ye gidiyor. İkinci kısım, ekipmanı Dubai’den İran’daki maden merkezlerine götürmek.

Ancak, bu onların sıkıntılarının sonu değil. Şu anda, İran madencilik kulelerinin ülkeye ithal edilmesini yasaklamıştır. Sonuç olarak, İran gümrük yetkilileri şu anda yaklaşık 40.000 maden kulesi tutuyor ve bu ülkeler ülkeye girmesini engelliyor.

kriptopara