KPGM ‘Blockchain Telekom Çözümünde R3, Microsoft ve TOMIA ile Çalışmaya Hazır
Birkaç ay önce, KT Corporation adlı bir S.Korean firması, esas olarak 5G pazarına yönelik olan GIGA Zinciri adlı blok zinciri tabanlı telekom yönetim platformunun başlatıldığını açıkladı. Birkaç içeriden kaynak kaynağına göre, yukarıda belirtilen çözüm, cihazları siber saldırılara karşı koruyabilen güvenli bir IoT gizlilik modülü ile önceden oluşturulmuştur.
KPGM’lerin yaklaşmakta olan blockchain platformu, telekom endüstrisi ile bağlantılı birçok karmaşık parasal işlemi kolaylaştırmak için akıllı sözleşme teknolojisini kullanacak.
5G ağ sağlayıcılarının, iç işlemlerini sorunsuz hale getirmek için yukarıda belirtilen dijital çözümden yararlanabilecekleri beklenmektedir.
Halkın KPGM’de yayınladığı yepyeni bir basın bültenine göre, iş danışma firması, Microsoft, Tomia ve R3 gibi bir çok büyük teknoloji şirketi ile anlaşmaya varmak üzere bir blok zinciri bazlı çözüm çözümü geliştirmek üzere anlaşma imzaladı. küresel telekom endüstrisi.
Yukarıdaki bağlantılı rapora göre, öngörülen blok zinciri platformu, normalde taşıyıcılar ve mobil operatörler arasında günden güne gerçekleşen anlaşmazlıkların sayısını azaltmaya yardımcı olmak için akıllı sözleşmelerden faydalanacaktır. Sadece bu değil, KPGM’nin çekirdek geliştirme ekibine göre, yeni sistem aynı zamanda yerleşimleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirecek (herhangi bir aracı ihtiyacını tamamen ortadan kaldırarak).
Basın zamanında, çoğu sınır ötesi ve taşıyıcılar arası yerleşimler, yalnızca yönetilmesi zor değil, aynı zamanda oldukça zaman alan karmaşık matematiksel algoritmalar kullanılarak da işlenir.
Çevrimiçi olarak sunulan veriler, taşıyıcı yerleşimlerinin bazen çözülmesi haftalar alabileceğini gösteriyor.
Dış kaynak kullanımının masrafları genellikle ek işlem masrafları gerektiren müşterilere yol açabilir. Bu bağlamda, uzmanların 2022’nin sonunda uluslararası mobil veri dolaşım ücretleri ile ilgili çevresel ücretlerin 31 milyar dolara kadar çıkacağına inandıkları belirtilmelidir.
Ayrıca, 5G’nin ortaya çıkmasıyla, taşıyıcı yerleşim süreçlerinin şu anda olduğundan daha karmaşık hale geleceği söyleniyor.